Vlindermassage

 

Vlindermassage is een eenvoudige, zachte en subtiele massage van de rug, waarbij dezelfde beweging steeds wordt herhaald. De ruggengraat is het centrum van ons lichaam, hier lopen allemaal zenuwbanen. Vanuit de zenuwbanen zijn er vertakkingen door het hele lichaam. Deze staan in verbinding met organen, spieren, weefsels en klieren.

 

Negatieve gedachten, negatieve gevoelens, negatieve ervaringen veroorzaken blokkades en spanningen en die kunnen in het lichaam opgeslagen liggen. Deze blokkeren het vrij stromen van de energie, zodat je in onbalans komt.

 

Met deze massage wordt het lichaam uitgenodigd om oude blokkades en spanningen los te laten. Daarom wordt er na de massage over de ruggenwervels gemasseerd over de blaasmeridiaan. Hierdoor wordt het lichaam ondersteunt om het los te laten. Het lichaam kan dan de losgekomen spanningen, blokkades en afvalstoffen via de blaasmeridiaan afvoeren.

 

De vorm van de massage is een vlinder. De vlinder zelf staat symbool voor transformatie/metamorfose. Doordat boosheid, verdriet, spanning en stress wordt losgelaten komt er een verandering op gang.

 

Doordat negatieve energetische blokkades worden aangepakt (zelf herstellende vermogen van het lichaam) kan de energie gaan stromen. Je krijgt nieuwe levensenergie en het lichaam en de geest kunnen in balans komen. 

 

Dit stukje van de massage wordt altijd als zeer ontspannend ervaren.