Ontspannende voetreflex massage

 

De voeten vormen de basis van het lichaam. Deze massage helpt het lichaam om meer in balans te kome. Bij de voetreflexbehandeling worden alle reflexpunten op je voet gemasseerd. Bij gespannen en gevoelige plekken kan door de massage de spanning weggehaald worden waardoor het corresponderende orgaan weer in balans komt.

 

Bij voetreflexmassage wordt uitgegaan van energiebanen die door het lichaam lopen. Deze energiebanen kunnen verstoord raken, waardoor klachten kunnen ontstaan. Door speciale punten op de voet en voetzool te masseren, kunnen deze blokkades worden opgeheven. De energie gaat stromen en klachten kunnen worden verminderd. De voetreflexmassage is gebaseerd op de visie dat elk mens een natuurlijk herstelvermogen bezit. Dit natuurlijk vermogen kan door diverse oorzaken worden verstoord. Door voetreflexmassage kan dit zelf herstellend vermogen worden gestimuleerd.

 

Tijdens de ontspannende voetmassage werk ik niet klachtgericht, maar masseer ik de belangrijkste reflexpunten, zodat het lichaam de mogelijkheid krijgt om weer in balans te komen.